8 Ιανουάριος 2014, 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:41

Τραγωδία στα Μάλγαρα. Δύο φοιτήτριες νεκρές, ο οδηγός ακρωτηριάστηκε

  • Τραγωδία στα Μάλγαρα. Δύο φοιτήτριες νεκρές, ο οδηγός ακρωτηριάστηκε

Τραγωδία στα Μάλγαρα από σύγκρουση λεωφορείου με νταλίκα με τουρκικές πινακίδες. Δύο φοιτήτριες νεκρές και ο οδηγός του λεωφορείου ακρωτηριάστηκε. Φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου.

Το τέλος των χριστουγεννιάτικων εορτών βύθισε στο πένθος τις οικογένειες δύο φοιτητριών, οι οποίες ανασύρθηκαν νεκρές μέσα από τα συντρίμμια λεωφορείου του ΚΤΕΛ κοντά στα διόδια των Μαλγάρων. 

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στις δύο φοιτήτριες από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, οι οποίες επέστρεφαν πίσω στη Θεσσαλονίκη μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και ήταν γεμάτο κόσμο -ανάμεσά τους και αρκετοί φοιτητές- όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε με δύναμη στο πίσω μέρος σταθμευμένου φορτηγού στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης (περίπου τρία χλμ. από τα Μάλγαρα).

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η πρόσοψη του λεωφορείου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, παγιδεύοντας τις δύο φοιτήτριες. Σοκαρισμένοι επιβάτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν μπροστά τους.

Κομμάτια του λεωφορείου είχαν εκσφενδονιστεί σε απόσταση πολλών μέτρων, την ίδια στιγμή που ο οδηγός παρέμεινε εγκλωβισμένος για αρκετή ώρα, μέχρι οι πυροσβέστες να καταφέρουν να τον απομακρύνουν σοβαρά τραυματισμένο από τις κατεστραμμένες λαμαρίνες.

Συνολικά, 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα κατά τόπους νοσοκομεία, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας ακόμη νεαρός, στρατιωτικός, μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στην άκρη του δρόμου χωρίς αλάρμ και τρίγωνο

Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης το φορτηγό βρισκόταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, χωρίς ωστόσο να έχει τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο και στην προβλεπόμενη απόσταση το προειδοποιητικό τρίγωνο.

Παράλληλα, ο οδηγός της νταλίκας, με τουρκικές πινακίδες που μετέφερε λαχανικά, δεν είχε ανάψει τα αλάρμ. Η πρόσκρουση του λεωφορείου (ΚΤΕΛ Αγρινίου) ήταν τόσο σφοδρή, που ολόκληρα καθίσματα βρέθηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων, την ίδια στιγμή που κομμάτια μετάλλου και πλαστικού «γέμισαν» τους χώρους περιμετρικά της Εθνικής Οδού.

Το έργο της προανάκρισης για τις ακριβείς συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού.

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς τα χρονικά περιθώρια στένευαν επικίνδυνα. Οι ζωές των επιβατών βρίσκονταν σε κίνδυνο και κάθε λεπτό ήταν εξαιρετικά κρίσιμο.

Πλήθος περιπολικών και πυροσβεστικών οχημάτων βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας, ενώ τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τραυματίες στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Συνολικά 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα έδωσαν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να απομακρύνουν εγκλωβισμένους επιβάτες.

Η τεράστια κινητοποίηση των αρχών, σε συνδυασμό με τα δύο ακινητοποιημένα οχήματα στα δεξιά της Εθνικής Οδού, προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ουρά εκατοντάδων μέτρων σχηματίστηκε από διερχόμενα οχήματα, ενώ περιπολικά της Τροχαίας τοποθετήθηκαν κατά μήκος του δρόμου, προκειμένου να ρυθμιστεί η κυκλοφορία.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: zougla.gr

Gallery