19 Ιούλιος 2018, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2018, 12:31

Αεροπορικά σόου στην τουρκική φιέστα για την 44η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο

  • Αεροπορικά σόου στην τουρκική φιέστα για την 44η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο
    (Φωτ.: Facebook / Türk Yıldızları)

Με μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα συμμετάσχει η τουρκική αεροπορία στη φιέστα για την 44η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο. Η ομάδα «Τουρκικά Αστέρια» (Türk Yıldızları) λαμβάνει μέρος στους «εορτασμούς» από το 2012· οι αεροπορικές επιδείξεις ξεκίνησαν αρχικά πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία, εκεί όπου γίνεται η καθιερωμένη παρέλαση. Τα επόμενα χρόνια τα αεροπορικά σόου επεκτάθηκαν και στην Κερύνεια, ενώ φέτος θα γίνουν και σε παράκτια περιοχή της κατεχόμενης επαρχίας Μόρφου.

Η Τουρκία με NOTAM έχει ήδη δεσμεύσει τις περιοχές που θα γίνουν οι αεροπορικές επιδείξεις.

Στη Λευκωσία τα τουρκικά αεροσκάφη θα πετάξουν κατά τη διάρκεια της αυριανής παρέλασης για την επέτειο της εισβολής, σε ύψος από 7.000 έως 12.000 πόδια. Στην Κερύνεια έχει δεσμευτεί μια μεγάλη παράκτια περιοχή από το ιστορικό κάστρο μέχρι το νέο λιμάνι της κατεχόμενης πόλης· χθες το μεσημέρι και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις, ενώ η επίδειξη είναι προγραμματισμένη για αύριο. Αύριο το απόγευμα θα γίνουν οι αεροπορικές επιδείξεις και στη Μόρφου, σε περιοχή κοντά στο Συριανοχώρι.

Πληροφορίες του Φιλελεύθερου αναφέρουν ότι το σμήνος επιδείξεων της τουρκικής αεροπορίας θα αναχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής για τη βάση του στο Ικόνιο, και αμέσως μετά θα πετάξει για τη Ρουμανία όπου πραγματοποιείται αεροπορική έκθεση.