19 Ιούλιος 2018, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2018, 08:14

Καιρός: 35 βαθμοί και βροχές στα βορειοανατολικά

  • Καλοκαιρινός ο καιρός το Σάββατο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σποραδικές βροχές ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ, ενώ στα πελάγη τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις να σημειώνονται τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.