18 Ιούλιος 2018, 10:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2018, 10:49

Γιατί ο Τούρκος εισαγγελέας είπε «όχι» στην αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών

Το έκτο κατά σειρά «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι συνήγοροι των δύο στρατιωτικών είπε χθες το δικαστήριο της Αδριανούπολης. Αυτό σημαίνει ότι ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, που βρίσκονται στη φυλακή από την 1η Μαρτίου, θα παραμείνουν κρατούμενοι τουλάχιστον έως τα μέσα Αυγούστου, καθώς απαιτείται ένας μήνας προτού κατατεθεί νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Τα δύο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις καταθέσεις τους επανέλαβαν ότι δεν υπήρξε πρόθεση για τη διάπραξη κάποιου αδικήματος.

Από τη μεριά του, όμως, ο Τούρκος εισαγγελέας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι υπάρχει ισχυρή υποψία ότι τελέστηκε το αδίκημα της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Όπως είπε, οι Έλληνες στρατιωτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πορεία στη συγκεκριμένη περιοχή αυξάνει την πιθανότητα να υπάρξει αξιόποινη πράξη. Επιπλέον ζήτησε να συνεχιστεί η εξέταση των κινητών που είχαν μαζί τους.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εξηγώντας το σκεπτικό του τόνισε ότι η κατώτατη ποινή για την είσοδο σε στρατιωτική ζώνη είναι δύο έτη, και γι’ αυτό απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης λέγοντας ότι στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση κράτησης. Αν και η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι δύο στρατιωτικοί ν’ αποκτήσουν διεύθυνση στην Τουρκία, εντούτοις ο εισαγγελέας επανέλαβε ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία και ότι είναι ύποπτοι φυγής.