18 Ιούλιος 2018, 17:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2018, 16:47

Ποντιακό γλέντι στην πλαζ της Πάτρας (φωτο)

  • Ποντιακό γλέντι στην πλαζ της Πάτρας (φωτο)
    (Φωτ.: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων / facebook)
  • Ποντιακό γλέντι στην πλαζ της Πάτρας (φωτο)
  • Ποντιακό γλέντι στην πλαζ της Πάτρας (φωτο)

Ο τίτλος της εκδήλωσης «Η ποντιακή παράδοση ταξιδεύει από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης στην Πάτρα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην πλαζ, φαίνεται ότι κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου που προσήλθε για να απολαύσει την ποντιακή παράδοση σε όλο της το μεγαλείο.

Επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Εύοσμου «Παναγία η Κρεμαστή», ο οποίος φέτος συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση ποντιακών χορών συνοδεία λύρας και νταουλιού, καθώς και ποντιακό γλέντι με τους Θωμά Μπαϊραχτάρη στη λύρα, Κώστα Σαβιολάκη στο τραγούδι, Τριαντάφυλλο Ευθυμιάδη στα πλήκτρα και Σοφία Χινιτίδου στο νταούλι.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών, το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, τον Πολιτιστικό Μικρασιατικό Σύλλογο Γηροκομείου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Απιδεώνας και το «Φάρο» Ποντίων Πατρών.

  • Φωτογραφίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων / facebook.
Εκδηλωσεις