17 Ιούλιος 2018, 23:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2018, 23:04

Τα γυρίζει ο Τραμπ: Η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016

  • Τραμπ: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν
    (Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Σε ανασκευή των δηλώσεων που έκανε μετά τη Σύνοδο στο Ελσίνκι προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη μη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Το τσουνάμι αντιδράσεων, ακόμα και από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ανάγκασαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

Αυτό που εννοούσε ήταν ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο γιατί η Ρωσία να αναμίχθηκε στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι εμπιστεύεται πλήρως και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποδέχεται το συμπέρασμά τους, ότι υπήρξε όντως ανάμιξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο.

«Πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξη στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών - έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας πληροφοριών», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για πιθανές μελλοντικές φορολογικές περικοπές.

«Αποδέχομαι τα ευρήματα των υπηρεσιών μας πληροφοριών ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, διατυπώνοντας το «σεβασμό» του σε αυτές τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Ωστόσο σημείωσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών και ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να προστατέψει τις εκλογές για το Κογκρέσο του Νοεμβρίου 2018.

Τέλος, πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον.