17 Ιούλιος 2018, 21:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2018, 20:17

Δίνουν τα κέρδη από το Μουντιάλ σε ιδρύματα οι Κροάτες και επιτίθενται στην κυβέρνηση

  • Δίνουν τα κέρδη από το Μουντιάλ σε ιδρύματα οι Κροάτες και επιτίθενται στην κυβέρνηση
    (Φωτ.: FIFA World Cup)

Η εθνική ομάδα της Κροατίας έγραψε ιστορία στα γήπεδα της Ρωσίας, καθώς έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αν και δεν κατέκτησε το τρόπαιο, τα έσοδα που αποκόμισε η ομάδα αγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ. Παίκτες και τεχνική ηγεσία προχώρησαν σε μια εκπληκτική κίνηση δείχνοντας πως έχουν μεγάλη καρδιά.

Όλα τα έσοδα που κέρδισε η Κροατία θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά.

Σε μια επιστολή που υπογράφουν ο Ζλάτκο Ντάλιτς, οι παίκτες και οι συνεργάτες του εξηγούν τους λόγους που προέβησαν σε αυτή την κίνηση, ενώ δεν παρέλειψαν να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση προς την πολιτική ηγεσία της χώρας τους. Χαρακτήρισαν την κυβέρνηση μέλη εγκληματικής οργάνωσης και κάλεσαν τους πολιτικούς να μην πλησιάσουν τα αποδυτήρια.

Τα παρακάτω αποσπάσματα της επιστολής είναι χαρακτηριστικά:

Η Κροατία είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια χώρα που διοικείται από κακούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι μέλη μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική. Η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που σύντομα θα είναι ανυπόφορη.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών που έχουν οδηγήσει τους κατοίκους στη μιζέρια, τη φτώχια και την απελπισία, να μείνουν μακριά από την εθνική ομάδα. Δεν είστε καλοδεχούμενοι στα αποδυτήρια, δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να έχουμε κάποια χειραψία μαζί σας. Εσείς είστε οι υπεύθυνοι που η Κροατία είναι η πιο φτωχή ευρωπαϊκή χώρα.

Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα, επειδή οι άνεργοι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν ένα γεύμα.

Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφασή μας και να μην φορέσετε τις ποδοσφαιρικές μας φανέλες, αλλά και να μην χρησιμοποιήσετε τις επιτυχίες μας για την δική σας προβολή. Αν το κάνετε θα είναι σαν να υποβαθμίζετε την αξία της δουλειά μας και τα επιτεύγματά μας.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το τεχνικό τιμ ενημερώνουμε πως όλα τα χρήματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά. Έτσι θα χρηματοδοτηθούν οι καλοκαιρινές τους διακοπές, για παιδιά που δεν έχουν δει ποτέ την Αδριατική θάλασσα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Βρίσκονται στην καρδιά και τις σκέψεις μας.