17 Ιούλιος 2018, 17:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2018, 17:00

Πρόταση εισαγγελέα: Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο δολοφόνος της Ζέμπερη

  • Πρόταση εισαγγελέα: Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο δολοφόνος της Ζέμπερη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την ενοχή του 59χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μίνα Σωτηροπούλου.

Η εισαγγελέας δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ότι κάποιοι άλλοι του έδωσαν εντολή να χτυπήσει την εφοριακό.

Συγκεκριμένα ο 59χρονος είπε στο δικαστήριο ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό.

Αγορεύοντας η εισαγγελέας χαρακτήρισε αξιόλογη τη Δώρα Ζέμπερη για την κοινωνία και την οικογένειά της, η οποία «αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει».

Οι αντιφάσεις του κατηγορούμενου ήταν πολλές, όπως σημείωσε η εισαγγελέας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.