17 Ιούλιος 2018, 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2018, 16:54

Κράνος που γίνεται… αόρατο κατασκεύασε ρωσική εταιρεία

  • Κράνος που γίνεται… αόρατο κατασκεύασε ρωσική εταιρεία
    (Φωτ.: Maksim Bogodvid / Sputnik)

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία ανέπτυξε μια ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται στην αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς κατασκεύασε ένα καινοτόμο κράνος-χαμαιλέοντα, που έχει την ιδιότητα να μιμείται το περιβάλλον του ώστε να γίνεται αόρατο στους εχθρούς.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για να κάνει «αόρατα» τα τανκς των ενόπλων δυνάμεων.

«Ένα από το εγχειρήματά μας είναι ένα υλικό, το οποίο, όπως ο χαμαιλέοντας, μιμείται το χρώμα του γύρω περιβάλλοντος», δήλωσε στο πρακτορείο TASS, ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Κεμέζοφ. «Σχεδιάσαμε το κράνος χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία και θα το παρουσιάσουμε σε κάποια έκθεση πολύ σύντομα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το RT, που επικαλείται την εταιρεία, η Rostec επιχειρεί σταθερά να αναβαθμίσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό να είναι πιο προστατευμένοι και καλύτερα εξοπλισμένοι, ενώ συμπληρώνει ότι τα δοκιμαστικά δείγματα των νέων υλικών έχουν ήδη παραχθεί.

«Είναι ο ιδανικός τρόπος να καμουφλάρουμε στρατιώτες και αντικείμενα. Με αυτά τα υλικά μπορούμε να κάνουμε τα τανκς και άλλα οχήματα μάχης αόρατα», υπογράμμισε ο Σεργκέι Κεμέζοφ.

  • ΠΗΓΗ: sputniknews.gr.