17 Ιούλιος 2018, 16:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2018, 16:26

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιάζονται κοινωνικές παρεμβάσεις και φοροελαφρύνσεις

  • Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιάζονται κοινωνικές παρεμβάσεις και φοροελαφρύνσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Την πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής συζήτησε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να γίνουν παρεμβάσεις υπέρ των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Στη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου τρεις ώρες αποτυπώθηκαν τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα περιθώρια που αφήνουν οι αποφάσεις του Eurogroup, καταγράφηκε η πρόθεση να γίνουν παρεμβάσεις με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να καθοριστούν ποιες θα είναι αυτές. Αυτά που θα αποφασιστούν αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Κυρίως πρόκειται για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τις 21 Αυγούστου και μετά και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, η κυβέρνηση να προωθήσει πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Λάζου.