17 Ιούλιος 2018, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2018, 15:45

Το ιπτάμενο ταξί σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα από τη Rolls-Royce

Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στον ουρανό θα βρίσκεται ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης διά «χειρός» της Rolls-Royce! Ο γίγαντας της αεροναυπηγικής παρουσίασε για πρώτη φορά το σχέδιο στο σαλόνι του Φάρνμπορου και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Το πρωτότυπο του ιπτάμενου ταξί αναμένεται να έχει κατασκευαστεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες, και θεωρητικά μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Το όχημα θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις έως πέντε επιβάτες. Η μέγιστη ταχύτητά του θα είναι 322 χλμ./ώρα και θα μπορεί να καλύπτει απόσταση 805 χλμ.

Ήδη η Rolls-Royce έχει ξοδέψει εκατομμύρια λίρες για την ανάπτυξη του οχήματος που θα χρησιμοποιεί παραδοσιακό κινητήρα αερίου και θα διαθέτει συμπληρωματικό ηλεκτρικό σύστημα. Ανταγωνιστές της στην ιδέα των ιπτάμενων ταξί είναι η Uber, το σχέδιο Kitty Hawk που υποστηρίζεται από την Google, η γερμανική Lilium, η γαλλική Safran και η αμερικανική Honeywell που πραγματοποιούν αντίστοιχες έρευνες.