17 Ιούλιος 2018, 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2018, 10:05

Ο Ιβάν Σαββίδης διαψεύδει κάθε εμπλοκή στο Σκοπιανό

  • Ο Ιβάν Σαββίδης διαψεύδει κάθε εμπλοκή στο Σκοπιανό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτιές στην Ελλάδα άναψε ο Ζόραν Ζάεφ με τη δήλωση που έκανε στον ιστότοπο BuzzFeed News σχετικά με Έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις και οι οποίοι χρηματίζουν πολίτες της πΓΔΜ προκειμένου «να υποκινήσουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δεν κατονόμασε τους επιχειρηματίες, εντούτοις ρεπορτάζ του Investigate Reporting Lab της πΓΔΜ που είναι συνεργάτης ενός δικτύου ερευνητών δημοσιογράφων, του OCCRP, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών στα οποία αναφέρεται το όνομα του Ιβάν Σαββίδη.

Ο επιχειρηματίας, κατά το δημοσίευμα, φέρεται να έδωσε 300.000 ευρώ σε πολιτικούς, μέλη νεοσύστατων εθνικιστικών οργανισμών και οργανωμένους οπαδούς. Το δημοσίευμα αναπαρήχθη και από το BuzzFeed News, το οποίο συνεργάζεται με τα παραπάνω δημοσιογραφικά δίκτυα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ομογενή επιχειρηματία. Σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Dimera αναφέρει ότι πρόκειται για ένα απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα και προαναγγέλλει μηνύσεις εναντίον του BuzzFeed News. «Καθιστούμε σαφές σ’ όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται», σημειώνεται.