8 Ιανουάριος 2014, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:41

Πλημμύρισαν Μωμόγερους τα Αλωνάκια Κοζάνης

  • Πλημμύρισαν Μωμόγερους τα Αλωνάκια Κοζάνης

Πλημμύρισαν Μωμόγεροι Αλωνακίων Κοζάνης. Με μεγάλη επιτυχία και φέτος παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αναβίωσε το δρώμενο των Μωμόγερων στα Αλωνάκια Κοζάνης.

Το τμήμα των Μωμόγερων του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων ¨ΠΟΝΤΟΣ¨ για δύο μέρες, από τις 11:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα πέρασε από όλα τα σπίτια του χωριού και αναβιώνοντας το έθιμο ευχήθηκε στους χωριανούς και τους προσκεκλημένους τα καλύτερα για τη νέα χρονιά. Και φέτος τα σπίτια και οι αυλές του χωριού γέμισαν από γνωστούς και φίλους των κατοίκων και του Συλλόγου.

Αρκετοί από αυτούς διήνυσαν πολλά χιλιόμετρα, για να ζήσουν από κοντά και φέτος την ένταση και τη χαρά της συμμετοχής στο πανάρχαιο αυτό δρώμενο, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Με τη συμμετοχή τους έδωσαν τον παλμό και τη διάσταση που αρμόζει στο δρώμενο δίνοντας μας τη δύναμη να συνεχίσουμε πιστοί στην παράδοση και τα έθιμά του Πόντου να ανανεώσουμε, πρώτα ο Θεός, το ραντεβού για να ξαναβρεθούμε του χρόνου.

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, Υγεία και Ευτυχία για τον κάθε συνάνθρωπό μας. 

Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων "Πόντος"
Δείτε τα στοιχεία του συλλόγου

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr  

Gallery