17 Ιούλιος 2018, 09:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2018, 09:02

Η πρώτη κρητοποντιακή βραδιά στα Χανιά είναι γεγονός!

  • Η πρώτη κρητοποντιακή βραδιά στα Χανιά είναι γεγονός!
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία»)

Η πρώτη κρητοποντιακή βραδιά στα Χανιά είναι γεγονός, και ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία» ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20:00, στο 12ο-18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Κουμπές). Μέρος των εσόδων της βραδιάς θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χανίων.

Μουσικοχορευτικές παραστάσεις και γνήσιο κρητοποντιακό γλέντι από επώνυμους καλλιτέχνες θα μαγέψουν το κοινό κάνοντάς το να ξεχάσει για λίγο την καθημερινότητα.

«Έχουν γίνει κατά καιρούς συνεργασίες του συλλόγου με άλλα κρητικά συγκροτήματα, αλλά η διοργάνωση κρητικού και ποντιακού προγράμματος επίσημα σαν εκδήλωση είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εδώ στα Χανιά», είχε αναφέρει στο pontos-news.gr ο οργανωτικός γραμματέας του σωματείου Γιώργος Διαμαντής. Εκτός των χορευτικών τμημάτων των διοργανωτών θα συμμετέχει και ο κρητικός σύλλογος «Τα Σφακιά» με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης.

Συμπράττουν οι μουσικοί: Γιάννης Τσιτιρίδης και Στέλιος Ζημπιλιάδης στο τραγούδι, Θωμάς Μπαϊρακτάρης και Στέλιος Γεωργιάδης στη λύρα, Τάσος Ματσαρίδης στο αγγείο, Γιώργος Ζουρνατζίδης και Γιώργος Πετρίδης στο νταούλι, Στέλιος Γαζιώτης στα πλήκτρα, και ο Στέλιος Βαμβακάς στο κρητικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι κρατήσεις θέσεων συνεχίζονται στο τηλέφωνο: 6983 147060 (Μιχάλης Κυριακίδης).

  • Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις