16 Ιούλιος 2018, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2018, 11:42

Μουντιάλ 2018: Με επεισόδια και νεκρούς οι πανηγυρισμοί των Γάλλων (βίντεο)

  • Μουντιάλ 2018: Με επεισόδια και νεκρούς οι πανηγυρισμοί των Γάλλων (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Julien De Rosa)

Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν το βράδυ της Κυριακής στους δρόμους προκειμένου να γιορτάσουν το δεύτερο Μουντιάλ στην ιστορία της χώρας τους. Από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς, όμως, δεν έλειψαν τα βίαια επεισόδια, ενώ υπάρχουν και δύο νεκροί. Ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του πηδώντας σε κανάλι στην πόλη Ανεσί. Το βάθος του νερού ήταν μικρό και ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Άνδρας είναι και ο δεύτερος νεκρός, ο οποίος οδηγούσε και ταυτόχρονα πανηγύριζε, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να πέσει πάνω σε έναν πλάτανο.

Επιπλέον, τρία παιδιά, από 3 ως 6 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα στο Φρουάρ.

Στο Παρίσι βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν νεαροί άρχισαν να εκσφενδονίζουν μπουκάλια και καθίσματα εναντίον των αστυνομικών, που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος, ενώ υπάρχουν και πολλές καταγγελίες για λεηλασίες καταστημάτων και σούπερ μάρκετ αλλά και για αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα.

Σε επαρχιακές πόλεις επεισόδια υπήρξαν και κατά τη διάρκεια του τελικού, με τα πιο βασικά να σημειώνονται στη Λιόν και στη Μασσαλία.