16 Ιούλιος 2018, 11:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2018, 11:44

Οδός Ράφαελ Λέμκιν στο Μικροχώρι Δράμας (βίντεο)

  • (Βίντεο: Nikos Lygeros)

Με μια λιτή και σεμνή τελετή οι κάτοικοι του Μικροχωρίου Δράμας τίμησαν τον νομικό Ράφαελ Λέμκιν που επινόησε τον όρο γενοκτονία και αφιέρωσε τη ζωή του για την προώθηση και νομική κατοχύρωση του όρου αυτού. Η τοπική κοινότητα Μικροχωρίου και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά» πραγματοποίησαν την Κυριακή 15 Ιουλίου τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας δρόμου της περιοχής σε οδό Ράφαελ Λέμκιν.

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο στρατηγικός αναλυτής και καθηγητής Νίκος Λυγερός, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια και μίλησε στο κοινό για το έργο του Λέμκιν.

«Έχουμε τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, μια ανταπόδοση από τους ζωντανούς που είναι ουσιαστικά τα παιδιά των επιζώντων, μιας φάσης που χαρακτηρίστηκε με τη λέξη γενοκτονία χάρη στον Λέμκιν. Άρα ουσιαστικά είμαστε γι' αυτόν οι αγέννητοι που δικαιώνουμε τώρα έναν νεκρό για τους δικούς μας που γενοκτονήθηκαν» τόνισε ο Ν. Λυγερός. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης παρίστατο τιμητικό άγημα του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά».