15 Ιούλιος 2018, 13:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2018, 13:11

Τραμπ σε Μέι: Κάνε αγωγή την ΕΕ. Μην πας σε διαπραγματεύσεις

  • Τραμπ σε Μέι: Κάνε αγωγή την ΕΕ. Μην πας σε διαπραγματεύσεις
    (Φωτ.: EPA / Chris Ratcliffe)

Αγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit συμβούλεψε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τερέζα Μέι να κάνει και όχι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες. Αυτό αποκάλυψε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας σε δηλώσεις της στο BBC.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Τερέζα Μέι προτίμησε να αγνοήσει τις συμβουλές του.

«Μου είπε ότι θα έπρεπε να ασκήσω αγωγή στην ΕΕ», δήλωσε η Τερέζα; Μέι μιλώντας στην τηλεόραση του BBC. «Κάνε αγωγή την ΕΕ. Μην πας σε διαπραγματεύσεις. Καν' τους αγωγή», φέρεται να της είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε και στην περίπτωση αμφισβήτησης της ηγεσίας της στο Συντηρητικό κόμμα, τονίζοντας η ίδια θα ήταν και πάλι υποψήφια. Αναφορικά με το Brexit, τόνισε ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη» η αποχώρηση της Βρετανίας από την τελωνειακή ένωση.

Σε σημερινό άρθρο της στη Daily Mail η Βρετανίδα πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξει καθόλου Brexit και ότι είναι η ώρα «να είμαστε πρακτικοί και πραγματιστές στηρίζοντας το σχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας». Μάλιστα, ανέφερε ότι θα παλέψει για τη συμφωνία της για το Brexit, γιατί είναι η σωστή.