15 Ιούλιος 2018, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2018, 10:13

Κουρουμπλής: Το ίδιο με τον Τσίπρα θα έκανε σήμερα και ο Ανδρέας στο Σκοπιανό

  • Κουρουμπλής: Το ίδιο με τον Τσίπρα θα έκανε σήμερα και ο Ανδρέας στο Σκοπιανό
    (Φωτ.: hcg.gr)

Την ίδια συμφωνία με την πΓΔΜ θα έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου σε αυτή τη συγκυρία, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για μια σειρά θεμάτων και αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό.

«Ότι έκανε σήμερα ο Τσίπρας, πιστεύω ότι θα έκανε και ο Ανδρέας, με βάση τη σημερινή συγκυρία. Ο Ανδρέας ήταν πατριώτης δεν ήταν πατριδοκάπηλος», τόνισε.

Με αφορμή την σημερινή επέτειο της Αποστασίας του 1965 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής λέγοντας ότι «με τους ίδιους χαρακτηρισμούς που καθύβριζε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθυβρίζει ο σημερινός αρχηγός της Δεξιάς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η σημερινή 15η Ιουλίου είναι «μια αποφράδα επέτειος» και διερωτήθηκε αν «διαθέτει ο μηχανισμός του κομματιού της σημερινής κεντροαριστεράς μνήμη ή δεν διαθέτει; Πώς μπορεί να διανοείται τη σύμπλευσή της με τον σημερινό Μητσοτάκη; Ένα μέρος του μηχανισμού του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει τον παθολογικό του πολιτικό έρωτα με τον νεοφιλελευθερισμό και τους Μητσοτάκηδες».

Αναφερόμενος στο θέμα της περικοπής των συντάξεων και τα περιθώρια να μην εφαρμοστεί το μέτρο, ο Παναγιώτης Κουρουπλής σημείωσε:«Το επιχείρημα του ΔΝΤ για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις στηριζόταν στην εκτίμηση ότι ο ΕΦΚΑ θα ήταν ελλειμματικός στις αρχές του 2019 και ως εκ τούτου θα χρειάζονταν χρήματα από τον προϋπολογισμό για να καλυφθεί το έλλειμμα. Αυτό, εκτιμώ ότι δε θα συμβεί, άρα υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα στα χέρια της κυβέρνησης, για να διαπραγματευτεί τη μη μείωση των συντάξεων».

Για το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση κάλεσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να επισκεφτεί τα συγκεκριμένα πέντε νησιά και να ζήσει για δύο τρεις μέρες τον παλμό τους. «Τότε θα συνηγορούσα κι εγώ ίσως για ισοδύναμα».

Σχολιάζοντας το μεταφορικό ισοδύναμο που θεσπίστηκε πρόσφατα με δικό του νόμο, ο υπουργός τόνισε ότι «το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο που ήδη λειτουργεί και η ανταπόκριση είναι θετική».

Κάνοντας αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια ο κ. Ερντογάν ακολουθεί μια τροχιά επικίνδυνων αποκλίσεων» αλλά «πιστεύει ότι μετά την επανεκλογή του θα επανέλθει, χτίζοντας μια νέα προσπάθεια ειρηνικής συνύπαρξης με την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό».

Τέλος, για το θέμα των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν αναμίχθηκε ποτέ στα εσωτερικά άλλων χωρών και οφείλουν όλοι να σέβονται την κυριαρχία της. Όποιοι και να είναι».