14 Ιούλιος 2018, 21:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2018, 21:10

Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

  • Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ
    (Φωτ.: EPA / Haitham Imad)

Η ένταση κλιμακώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το βράδυ σημειώθηκαν συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές. Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε σήμερα δύο εφήβους ηλικίας 15 και 16 ετών είχε στόχο ένα κτήριο στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Οι δύο νέοι βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από το κτήριο, που ήταν άδειο την ώρα που σημειώθηκε η επιδρομή.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως το κτήριο χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς από τη Χαμάς.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 Παλαιστινίων, δύο στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, και 13 στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στον θύλακα. Οι επιδρομές συνεχίζονταν στο τέλος του απογεύματος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι σημερινές επιδρομές είναι «η πιο σημαντική ημερήσια επιχείρηση (της Πολεμικής Αεροπορίας) στη λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο του 2014».

«Η Χαμάς ξεπέρασε το όριο με τη λεγόμενη ‘Πορεία επιστροφής’ που συνίσταται στην πραγματικότητα σε πράξεις βίας, επιθέσεις κατά του φράχτη ασφαλείας, εκτοξεύσεις ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους και ρίψεις εμπρηστικών χαρταετών», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.