7 Ιανουάριος 2014, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:41

Δραπέτης ο Χριστόδουλος Ξηρός. Στο νοσοκομείο ο αδερφός του Σάββας

  • Δραπέτης ο Χριστόδουλος Ξηρός. Στο νοσοκομείο ο αδερφός του Σάββας

Σήμερα γίνεται και η μεταφορά του Σάββα Ξηρού, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για σοβαρή νευρολογική εξέταση, αφού φαίνεται πως έχει διαγνωστεί σκλήρυνση κατά πλάκας. Η απόδραση του αδελφού του Χριστόδουλου δίνει άλλες διαστάσεις στην μεταφορά του «κρατούμενου ειδικής κατηγορίας», όπως χαρακτηρίζεται και θα νοσηλευτεί σε θάλαμο υψίστης ασφαλείας, υπό την φρούρηση δεκάδων αστυνομικών.

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομίκή Διεύθυνση Λάρισας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει η μεταγωγή του Σάββα Ξηρού από τον Κορυδαλλό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να νοσηλευτεί, μετά από σχετική απόφαση των δικαστικών αρχών.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη ληφθεί στον χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου το οποίο θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα υπό στενή παρακολούθηση, με άντρες τόσο της Αντιτρομοκρατικής, όσο και επίλεκτων δυνάμεων της ΕΛΑΣ να αναλαμβάνουν τη φύλαξή του, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Η μεταγωγή του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού λαμβάνει άλλες διαστάσεις μετά την απόδραση του αδερφού του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στις αστυνομικές αρχές, μετά από άδεια εξόδου που είχε λάβει πριν λίγες μέρες.

Ο δικηγόρος του Χριστόδουλου επιβεβαιώνει την απόδραση

Συνειδητά δεν επέστρεψε στις φυλακές μετά την 9ημερη άδεια που πήρε ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση. Μιλώντας στον «Σκαι», ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει άδεια από την 1η Ιανουαρίου και θα επέστρεφε στις φυλακές στις 9-10 του ίδιου μήνα. Είχε δηλώσει τον τόπο διαμονής του κατά τη διάρκεια αυτής της άδειας. Ήταν η Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και το σπίτι των γονιών του. Είχε καθημερινή υποχρέωση να παρουσιάζεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Χθες, 6 Ιανουαρίου, δεν το έκανε, όπως δήλωναν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα κηρύχθηκε αναζητούμενος για παραβίαση του σχετικού περιοριστικού όρου.

Αναζητείται να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές στις περιοχές που φαίνεται ότι κινούνταν. Στην περίπτωση που έως την ημέρα λήξης της άδειάς του δεν εντοπιστεί, ενώ παράλληλα αν δεν παρουσιαστεί στις φυλακές Κορυδαλλού, τότε θα είναι καταζητούμενος για απόδραση, όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: defencenet.gr