13 Ιούλιος 2018, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2018, 12:47

Με συμμετοχές και από το εξωτερικό το 4ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης

  • Με συμμετοχές και από το εξωτερικό το 4ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης
    (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης)
  • Με συμμετοχές και από το εξωτερικό το 4ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης

Ένα τριήμερο των απανταχού Ελλήνων γεμάτο με παραδοσιακούς ήχους, τραγούδια και χορούς ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου στην Ξάνθη, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος Θράκης. Διοργανωτές του Ανταμώματος ήταν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Συμμετείχαν 26 συγκροτήματα από Πάτρα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Ήπειρο, Σέρρες, Δράμα και τις γύρω περιοχές, αλλά και από το εξωτερικό.

Στις εκδηλώσεις έλαβε μέρος και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης το οποίο παρουσίασε αντιπροσωπευτικούς χορούς από τον Πόντο μεταδίδοντας στο κοινό τη ζωντάνια του και την αγάπη του για την ποντιακή παράδοση.

Στο Αντάμωμα χόρεψαν, μεταξύ άλλων, ο Ελληνικός Λαογραφικός Σύλλογος Στοκχόλμης και ο Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου, συμβάλλοντας σημαντικά στο να καταστεί η Ξάνθη τόπος συνάντησης των Ελλήνων της διασποράς και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ της τοπικής νεολαίας και αυτής του εξωτερικού.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης.