12 Ιούλιος 2018, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2018, 23:42

Ψηφίστηκε με 241 ψήφους η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών

  • Ψηφίστηκε η τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο για τους βουλευτές, υποψήφιους στις ευρωεκλογές
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Παπαμητσός)

Με 241 ψήφους πέρασε από τη Βουλή η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και θα τεθεί σε ισχύ από τις επόμενες εκλογές. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της συγκεκριμένης τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο των 200 ψήφων που απαιτείται για να ισχύσει μια συνταγματική αλλαγή από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το νομοσχέδιο του Κλεισθένη ψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων με διαφοροποιήσεις, αλλά με πλειοψηφία.

Το τελικό αποτέλεσμα για το νομοσχέδιο του Κλεισθένη καθυστέρησε, καθώς «κόλλησε» και πάλι το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Αιτία ήταν η βιασύνη των βουλευτών να ψηφίσουν όλοι μαζί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία -άλλοι γιατί βιάζονταν να πάνε σπίτι τους και άλλοι γιατί είχαν κλείσει εισιτήρια με τα αεροπλάνα, προκειμένου να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης ζήτησε από τους βουλευτές να μην φύγουν, μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία, προκειμένου να είναι σίγουρη η Βουλή ότι όλα πήγαν καλά. Μάλιστα, είπε χαριτολογώντας: «Σύστημα είναι αυτό, τι να κάνουμε; Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αντισυστημικοί;».