13 Ιούλιος 2018, 00:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2018, 23:36

Ελληνορωσικός σύνδεσμος: Να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία των διμερών σχέσεων

  • Ελληνορωσικός σύνδεσμος: Να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία των διμερών σχέσεων
    Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ.: EPA / Sergei Chirikov)

Να μην επηρεάσει τις καλές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας το απροσδόκητο και δυσάρεστο γεγονός των απελάσεων διπλωματών ζητά ο Ελληνορωσικός σύνδεσμος. Με ανακοίνωσή του εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς την προσήλωση των κυβερνήσεων την περαιτέρω προαγωγή των δεσμών φιλίας των δύο λαών.

Επίσης, τονίζει την ανάγκη «το γεγονός αυτό να μην ανακόψει τη θετική πορεία των διμερών σχέσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Ελληνορωσικού συνδέσμου:

Με αφορμή την ανησυχία, την οποία προκαλούν στην κοινή γνώμη οι εξελίξεις στις διακρατικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ύστερα από τις απελάσεις διπλωματών, ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει, σε κάθε περίπτωση, την εμπιστοσύνη του προς την πολλάκις εκπεφρασμένη προσήλωση των υπευθύνων Κυβερνήσεων των δύο χωρών στην περαιτέρω προαγωγή των αδιάπτωτων δεσμών φιλίας των λαών τους. Αυτό το απροσδόκητο και δυσάρεστο γεγονός δεν πρέπει να ανακόψει την εν γένει θετική πορεία των διμερών σχέσεων, κατά παράδοση ισχυρών.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος υπογραμμίζει τη σημασία και την αποτελεσματικότητα της ειλικρινούς διμερούς συνεργασίας, όπως και του νηφάλιου πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν είναι ευκαιριακή πολιτική. Η πρόοδός τους αντιπροσωπεύει το εθνικό μας συμφέρον, συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και ενισχύει το συνδετικό ρόλο της Ελλάδος μεταξύ των ευρωατλαντικών θεσμών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.