13 Ιούλιος 2018, 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2018, 10:31

Δροσερά σπαγγέτι με κολοκυθάκια και ντρέσινγκ από κατίκι Δομοκού

  • Δροσερά σπαγγέτι με κολοκυθάκια και ντρέσινγκ από κατίκι Δομοκού
    (Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)

Ιδανική για τις ζεστές μέρες, αυτή η εναλλακτική μακαρονάδα θα σας εκπλήξει.

Για περισσότερη δροσιά και λιγότερες θερμίδες, η κρέμα γάλακτος μπορεί να παραχωρήσει τη θέση της σε γιαούρτι στραγγιστό.

ΥΛΙΚΑ
  • ένα πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και 80 ml για το μαγείρεμα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή λίγο ξερό δυόσμο)
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
  2. Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει κάπως. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για 2-3΄, να βγάλουν τα υγρά τους και να σοταριστούν.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι το κατίκι Δομοκού με την κρέμα γάλακτος και τα 80 ml ελαιόλαδο. Όταν γίνει μια λεία σάλτσα, προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύουμε.
  4. Ενώνουμε τα κολοκυθάκια με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα με το κατίκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  • Πηγή: gastronomos.gr / Tina Webb.