12 Ιούλιος 2018, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2018, 13:53

Φιέστα Ζάεφ σε 15 πόλεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» για το ΝΑΤΟ

  • Φιέστα Ζάεφ σε 15 πόλεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» για το ΝΑΤΟ
    Φωτογραφία από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ (πηγή: Twitter / Zoran_Zaev)

Με μια… πανηγυρική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σχολίασε την απόφαση του ΝΑΤΟ να ανάψει το πράσινο φως για τη χώρα των Βαλκανίων. «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας γίνεται μέλος της οικογένειας», σημείωσε, ενώ τον ίδιο όρο, που δεν είναι η ονομασία που συμφωνήθηκε στις Πρέσπες ούτε και η διεθνής ονομασία της χώρας,  χρησιμοποίησε και στις δηλώσεις του σήμερα, την ώρα που προσερχόταν στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ απευθύνθηκε στους πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και τόνισε ότι από σήμερα η «Μακεδονία» πηγαίνει μόνο μπροστά.

«Αυτή είναι μια πρόσκληση για πλήρη ένταξη. Ας συνεχίσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα λέγοντας “ναι” στο μέλλον της Μακεδονίας», πρόσθεσε αναφερόμενος στο δημοψήφισμα. Μάλιστα προσκάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών στους εορτασμούς που θα γίνουν σε 15 πόλεις.

«Σας προσκαλώ το Σάββατο 14 Ιουλίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με μακεδονική μουσική, σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση οργανώνει εορτασμούς σε 15 πόλεις, στους οποίους θα πούμε μπράβο στη χώρα μας που πηγαίνει μπροστά», ανέφερε.