12 Ιούλιος 2018, 21:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2018, 21:02

Ένα καλοκαίρι γεμάτο γνώσεις για τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

  • Ένα καλοκαίρι γεμάτο γνώσεις για τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Νάουσας)

Τα παιδιά που παρακολουθούν τα θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές ενημερώσεις για την προσωπική υγιεινή και τα ατυχήματα που μπορούν να προκληθούν τόσο στη θάλασσα όσο και στο βουνό.

Τους χώρους της Λέσχης επισκέφτηκε δύο φορές η Αθηνά Τασιώνα (Επισκέπτρια Υγείας της Μ.Υ. - ΠΕΔΥ Νάουσας) εξηγώντας στα παιδιά τους κανόνες ατομικής υγιεινής και τα ατυχήματα που μπορούν α προκληθούν ανά πάσα στιγμή.

Στην πρώτη συνάντηση οι μικροί μαθητές κατάλαβαν μέσα από μια πρωτότυπη βιωματική δραστηριότητα πόσο εύκολα μεταφέρονται τα μικρόβια στην καθημερινή μας ζωή, και έμαθαν τις κινήσεις για ένα σωστό πλύσιμο χεριών. Στη δεύτερη επίσκεψη της Αθηνάς Τασιώνα τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που υπάρχουν στη θάλασσα και το βουνό και άκουσαν συμβουλές για το πώς να αποφεύγουν τα ατυχήματα. Τέλος έμαθαν για το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης των πρώτων βοηθειών και έπαιξαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ρόλων με πρωταγωνιστές τους ίδιους.