12 Ιούλιος 2018, 19:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2018, 18:15

Τα παιδιά του «Καπετάν Ευκλείδη» έγραψαν τη δική τους ιστορία στα «Ευκλείδεια 2018»

  • Τα παιδιά του «Καπετάν Ευκλείδη» έγραψαν τη δική τους ιστορία στα «Ευκλείδεια 2018»
    Τα παιδιά του «Καπετάν Ευκλείδη» (φωτ.:acharnaika-nea.blogspot.com)

Με τα παιδιά του χορευτικού τμήματος επί σκηνής άνοιξε η αυλαία της ετήσιας εκδήλωσης «Ευκλείδεια» που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης» την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στο δημοτικό πάρκινγκ δίπλα στις εγκαταστάσεις της Λέσχης.

Τα «Ευκλείδεια», χρόνο με το χρόνο, έχουν εξελιχθεί σε ένα μεγάλο αντάμωμα των Ποντίων της ευρύτερης περιοχής.

Τη μεγάλη γιορτή χαιρέτισε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και αργότερα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Λέσχης Γιάννης Τοπαλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν προκειμένου να στηθεί το ποντιακό γλέντι. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων που μέσα από τις πρόβες τους και τις παρουσίες τους σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις κάνουν υπερήφανη τη Λέσχη και προάγουν τον ποντιακό ελληνισμό.

Τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων και παιδιών παρουσίασαν ποντιακούς χορούς εντυπωσιάζοντας το κοινό και μετά ακολούθησε ποντιακό γλέντι μέχρι το πρωί με τους: Γιώργο Ιωαννίδη, Γιώργο Τσιλικίδη και Λευτέρη Κατουρτσίδη στο τραγούδι, Δημήτρη Ξενιτόπουλο, Δημήτρη Κοσμίδη και Σίμο Καραγιαννίδη στη λύρα, Κώστα Κωστελίδη στη λύρα και το τραγούδι, Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κλαρίνο, Νίκο Σιδηρόπουλο και Βασίλη Παρασκευόπουλο στο νταούλι, Γιώργο Αβραμίδη στα ντραμς και Γιώργο Κοσμίδη στα πλήκτρα.


Ο δήμαρχος Αχαρνών στα «Ευκλείδεια 2018» (φωτ.: acharnaika-nea.blogspot.com)

Εκδηλωσεις