11 Ιούλιος 2018, 23:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2018, 23:05

Τρίκαλα: Με παλμό και πολύ κόσμο το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό (φωτο, βίντεο)

  • Τρίκαλα: Με παλμό και πολύ κόσμο το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό (φωτο, βίντεο)
  • Τρίκαλα: Με παλμό και πολύ κόσμο το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό (φωτο, βίντεο)
  • Τρίκαλα: Με παλμό και πολύ κόσμο το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό (φωτο, βίντεο)

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, από το κέντρο των Τρικάλων, βροντοφώναξαν το βράδυ της Τετάρτης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε και συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και φορείς της περιοχής. Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος μίλησε με ιστορικά στοιχεία και γεγονότα τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, η κεντρική πλατεία της πόλης και ο δρόμος μέχρι την κεντρική πεζογέφυρα κατακλύστηκε από κόσμο που τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή» και φώναζε συνθήματα για τη Μακεδονία και κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Οι δυο Μητροπολίτες του νομού Τρικάλων, ο Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομος και ο Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος μίλησαν με συγκινητικό τόνο για τους αγώνες του έθνους και της Εκκλησίας, ενώ ο Τρίκκης Χρυσόστομος κάλεσε τον κόσμο αμέσως μετά σε αγρυπνία.

Ο Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος μίλησε για «προδοσία» και «μελάνι της αμαρτίας που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών», προειδοποιώντας όσους κυβερνούν ότι η φωνή του λαού, που δεν ακούν, είναι οργή Θεού.

  • Με πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από το trikalavoice.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ