11 Ιούλιος 2018, 21:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2018, 20:13

Π. Καμμένος: Δεν θα εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών

  • Π. Καμμένος: Δεν θα εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Μπορεί να μαζεύουν προσκλήσεις και να φωτογραφίζονται, αλλά στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να μπουν όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κι αυτό διότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή της πΓΔΜ, ούτε από το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ο ΥΕΘΑ απάντησε ως εξής: «Όσο δεν έρχεται το Σκοπιανό στη Βουλή, μην περιμένετε εκλογές, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Σε ερώτηση για την επίθεση της ΝΔ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, ο Π. Καμμένος σχολίασε: «Να στείλουν τη Ντόρα να κάνει μνημόσυνο στον Χότζα...».

Η Τουρκία έχει πιεστεί διεθνώς πολύ στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διότι «όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για "παραλογισμό"», πρόσθεσε ο ΥΕΘΑ, μεταφέροντας και το κλίμα που εισέπραξε στις διμερείς επαφές που είχε με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας.