11 Ιούλιος 2018, 23:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2018, 22:04

Απεργούν οι εργαζόμενοι της FIAT λόγω... Κριστιάνο Ρονάλντο

  • Απεργούν οι εργαζόμενοι της FIAT λόγω... Κριστιάνο Ρονάλντο
    (Φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους, ωστόσο υπάρχουν και αντιδράσεις. Αυτοί που εναντιώνονται στη μεταγραφή του Πορτογάλου άσου, η οποία θα κοστίσει συνολικά 225 εκατ. ευρώ στη Μεγάλη Κυρία, είναι οι εργαζόμενοι της FIAT.

Προκηρύχθηκε διήμερη απεργία στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ανήκει στον ιδιοκτήτη της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι.

Η FIAT θα υπογράψει χορηγικό συμβόλαιο με τον αρχηγό της εθνικής Πορτογαλίας ώστε με αυτόν τον τρόπο να καλυφθούν τα 30.000.000 ευρώ καθαρά που αντιστοιχεί στην ετήσια αμοιβή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι η εταιρεία ζητά από τους ίδιους να κάνουν θυσίες, αν και έχουν υπηρετήσει τη FIAT για τουλάχιστον τρεις γενιές και η διοίκηση να δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή.

«Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα; Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή.

»Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για οτιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.