11 Ιούλιος 2018, 16:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2018, 15:40

Ποντιακοί χοροί ξεσήκωσαν την Αλόννησο στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (βίντεο)

  • Ποντιακοί χοροί ξεσήκωσαν την Αλόννησο στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (βίντεο)
    (Φωτ.: Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι»)

Σε εορταστική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Αλοννήσου, από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου, στο καταπράσινο νησί των Σποράδων.

Με 26 χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και τρεις ποντιακές συμμετοχές από Σέρρες, Καλαμαριά και Αλεξάνδρεια, το φετινό φεστιβάλ έγραψε τη δική του ιστορία.

Τα χορευτικά συγκροτήματα, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, έκαναν είσοδο στο Πατητήρι, το κατάφυτο λιμάνι της Αλοννήσου, με καραβάκι. Οι χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Σερρών, του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» και του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων κατέφθασαν πανηγυρικά στο νησί ξεσηκώνοντας τους πάντες στο πέρασμά τους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα επιτόπια γλέντια των Ποντίων προκάλεσαν το θαυμασμό εκατοντάδων τουριστών και κατοίκων του νησιού.

Η διοργάνωση έκλεισε εξίσου θεαματικά με χορευτικές πολιτιστικές «αναμετρήσεις» ανάμεσα σε διαφορετικές χορευτικές παραδόσεις και κουλτούρες.