10 Ιούλιος 2018, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2018, 02:36

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

  • Τσίπρας και Ερντογάν συναντώνται σήμερα στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
    Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οριστικοποιήθηκε για την Πέμπτη, στις 14:30 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών), η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο της συνάντησής τους είχε συζητηθεί κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η ατζέντα με την οποία προσέρχεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός έχει στην κορυφή της το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία.

«Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες παρεμβάσεις του θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να ενταθεί η πίεση προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας», σημείωνε ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Στο μεταξύ, με αφορμή τη συνάντηση των δύο ηγετών, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της διερωτάται «αν ήταν, όπως είπε ο κυβερνητικός διπρόσωπος, "ακατανόητη και επιζήμια" η παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, πώς χαρακτηρίζει άραγε τη συνάντηση που θα έχουν τελικά την Πέμπτη οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν;». Και προσθέτει: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Λιονάκης / Ν. Αρμένης.