13 Ιούλιος 2018, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2018, 14:58

Ένας Πόντιος ποδηλάτης ενώνει σε 68 μέρες τις Αχαρνές με την Τραπεζούντα

  • Ένας Πόντιος ποδηλάτης ενώνει σε 68 μέρες τις Αχαρνές με την Τραπεζούντα

Με στόχο διπλό αυτή τη φορά –να προσκυνήσει τα ιερά χώματα του Πόντου αλλά και να αναδείξει το αρχαίο θέατρο των Αχαρνών–, ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης επιχειρεί για δεύτερη φορά να ταξιδέψει με το ποδήλατό του στη γη όπου γεννήθηκαν οι πρόγονοί του. Ο πρώην συνεργάτης του pontos-news.gr αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του στις 16 Ιουλίου και να το ολοκληρώσει στις 21 Σεπτεμβρίου, αφού θα έχει διανύσει 5.370 χιλιόμετρα.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης, στο πρόγραμμα που έχει αναρτήσει στο προφίλ «Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό» στο Facebook το εγχείρημα είναι βαθιά συμβολικό για ευνόητους λόγους.

Η δράση «Αχαρνές-Τραπεζούντα-Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό», πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και της Κίνησης Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών «Επισκήνιον». Το αρχαίο θέατρο Αχαρνών, ένα από τα σημαντικότερα του 4ου αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκε το 2007 και στο πλαίσιο της ποδηλατικής διαδρομής θα συνδεθεί με τα αρχαία θέατρα της Άρτας και της Λάρισας. Στο ταξίδι τον Βασίλη Καρυοφυλλίδη θα συνοδεύουν δύο φίλοι του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πόντιος ποδηλάτης πηγαίνει στον Πόντο με αυτό τον τρόπο. Την προηγούμενη φορά, το 2012, είχε διανύσει εξ ολοκλήρου με το ποδήλατο απόσταση 4.500 χιλιομέτρων στο πλαίσιο της δράσης «Αθήνα-Τραπεζούντα-Αθήνα: Ποδηλατώντας στη γη των προγόνων μου». Το ταξίδι, που διήρκεσε 62 μέρες, είχε ως αφετηρία το Ολυμπιακό Χωριό στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το pontos-news.gr εύχεται καλό ταξίδι, καλή επιτυχία στο εγχείρημα και καλή επιστροφή!