6 Ιανουάριος 2014, 14:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:41

Αγιασμός των υδάτων με τραυματισμό στα Τρίκαλα

  • Αγιασμός των υδάτων με τραυματισμό στα Τρίκαλα

Αγιάσθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί, τα ύδατα των Τρικάλων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο. Παρά τις ασταθείς καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες Τρικαλινοί παρέστησαν στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr μετά την θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, η πομπή κατευθύνθηκε στην κεντρική πεζογέφυρα της πόλης, ενώ στα νερά του Ληθαίου ποταμού, 15 άτομα είχαν ετοιμαστεί για να ανασύρουν τον Σταυρό.

Ένας από αυτούς ο 43χρονος Γιώργος Σούλτης ήταν αυτός που τον ανέσυρε και στην βουτιά που έκανε τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι αλλά τα αίματα δεν τον εμπόδισαν να δηλώνει πανευτυχής που για 6η φορά στην ζωή του, είναι αυτός που παραδίδει τον Σταυρό στον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, παίρνοντας ως ενθύμιο της επιτυχίας του ένα χρυσό σταυρουδάκι.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ασπαστούν τον Σταυρό και να δώσουν χρήματα στον δίσκο του 43χρονου που με βάση τα ήθη και τα έθιμα, θα περάσει από επιχειρήσεις και οικίες για να δώσει «φώτιση» ο Σταυρός στους πολίτες.

Πηγή: enikos.gr