6 Ιανουάριος 2014, 15:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:41

Έντάσεις και ευτράπελα στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά

  • Έντάσεις και ευτράπελα στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά

Με φωνές από ομάδα αναρχικών και τον πρωτοφανή τρόπο διαμαρτυρίας ομοφυλοφίλων έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ τον αγιασμό των υδάτων, παρουσία τορπιλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ.

Βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού έπεσαν στα νερά του λιμανιού του Πειραιά για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο αγιασμός των υδάτων έγινε με... μουντό καιρό αλλά χωρίς "παρατράγουδα". 

Στο γνωστό του ύφος και χωρίς (και φέτος) να καθίσει στην εξέδρα των επισήμων, έκανε δηλώσεις ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Την ώρα που ο Σταυρός έβγαινε από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, συνοδεία της μπάντας του Ναυτικού, για να κατευθυνεί στο λιμάνι, ομάδα αναρχικών σήκωσε πανό κι άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ του απεργού πείνας Σπύρου Στρατούλη.

Αντίδραση από την διαμαρτυρία ομοφυλοφίλων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής κίνηση διαμαρτυρίας ομοφυλοφιλικών ζευγαριών, οι οποίοι… φιλήθηκαν κατά την διάρκεια της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.

Κρατώντας σημαίες για την ισότητα των ομοφυλόφιλων, ζευγάρια κυρίως ανδρών φιλήθηκαν την ώρα του Αγιασμού των υδάτων από τον μητροπολίτη Σεραφείμ σε μια ένδειξη διεκδίκησης της ελευθερίας .

Υπενθυμίζεται ότι ο  μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην ομοφυλοφιλία και είχε απειλήσει με αφορισμό μάλιστα τους βουλευτές που θα ψήφιζαν την επέκταση της πρόβλεψης για το σύμφωνο συμβίωσης και σε ομόφυλα ζευγάρια!

Πηγή: newsit.gr - star.gr