8 Ιούλιος 2018, 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2018, 18:12

Στο νοσοκομείο τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

  • Πλάνα με ασθενοφόρα που φεύγουν από την περιοχή του πλημμυρισμένου σπηλαίου στην Ταϊλάνδη

Τέσσερα και όχι έξι παιδιά έχουν μεταφερθεί εκτός του πλημμυρισμένου σπηλαίου της Ταϊλάνδης, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο μέλος της ιατρικής ομάδας της επιχείρησης διάσωσης. Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται «περίπου 10 ώρες» για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες, 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας, αποφασίζοντας έτσι να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή. Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα στην επικίνδυνη αυτή αποστολή υπό το φόβο για τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων.