8 Ιούλιος 2018, 16:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2018, 17:07

Πολιτιστικοί σύλλογοι Πιερίας: Συγκέντρωση και διανομή φυλλαδίων στα διόδια της Λεπτοκαρυάς για το Σκοπιανό

  • Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνει το «Makedonian Pride» στη Μενεμένη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Νομού Πιερίας κάνουν γνωστό ότι, σε συνέχεια της μαζικής πορείας που οργάνωσαν για το θέμα της Μακεδονίας και ενάντια στη συμφωνία με την γείτονα χώρα όπου της παραχωρείται όνομα, εθνικότητα και γλώσσα, προετοιμάζονται για νέες δράσεις όλο το καλοκαίρι.

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων στο Πνευματικό κέντρο Κατερίνης «Εκάβη, όπου συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Η συνέχιση των δράσεων και αποδοχή από όλους τους συλλόγους.
  • Προτάσεις μελλοντικών, άμεσων δράσεων και έναρξη καλύτερης και αποδοτικότερης επικοινωνίας μεταξύ των συλλόγων για την υλοποίηση τους.

Για το λόγο αυτό συστάθηκε συντονιστική επιτροπή, κυρίως από μέλη των ΔΣ συλλόγων του νομού, με αρμοδιότητες: γενικού συντονισμού, επικοινωνίας μεταξύ συλλόγων, επικοινωνίας με ΜΜΕ, περιφρούρησης των δράσεων και ένα αναπληρωματικό μέλος.

Επόμενες δράσεις
Ήδη τις επόμενες ημέρες οργανώνονται δύο δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων. Το Σάββατο 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον φαρμακοποιό Γεώργιο Τάτσιο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με θέμα τη Μακεδονία.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 15 Ιουλίου, θα γίνει συγκέντρωση και διανομή φυλλαδίων ενημέρωσης στα διόδια της Λεπτοκαρυάς σχετικά με το επίμαχο θέμα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι πολιτιστικοί σύλλογοι αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί για την μη καπήλευση και απόδοση σε τρίτους του ονόματος της Μακεδονίας, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα όνομα ελληνικό, με «βαριά» και σημαντική ιστορία χιλιάδων ετών.

Συμπληρώνουν ακόμη ότι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με ειρηνικές, ακομμάτιστες και «αχρωμάτιστες» δράσεις με μόνο στόχο να ενημερώνουν το κοινό, προσπαθώντας να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων Πιερίας για την Μακεδονία, μπορούν να ενημερώνονται από τα τοπικά ΜΜΕ, ή να έρχονται σε επαφή με μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων που βρίσκονται κοντά στην περιοχή τους. Ενημέρωση επίσης μπορούν να έχουν και από τη σχετική σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook.