8 Ιούλιος 2018, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2018, 23:20

Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στα Τρίκαλα

  • Οι Πόντιοι, η Γενοκτονία και η Μακεδονία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την πΓΔΜ. Την Τετάρτη 11/7 στις 20:00 διοργανώνεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν οι Ιερές Μητροπόλεις Τρίκκης & Σταγών και Σταγών & Μετεώρων και η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων.

Ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι ο εκδότης, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος. Την εκδήλωση θα συντονίσει και προλογίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κύρμπας.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εμείς, οι απλοί πολίτες των Τρικάλων, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε σχέση με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών για τη Μακεδονία, αποφασίσαμε να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεση μας στην υπογραφή της, η οποία δεσμεύει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραδίδει τη Μακεδονία στα ξένα συμφέροντα. Τα δημοκρατικά Τρίκαλα και οι πολίτες τους δεν μπορούμε να είμαστε άβουλοι παρατηρητές αυτών των εξελίξεων. Θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί και να ασκήσουμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για τη Μακεδονία όπως, το σύνταγμα επιβάλλει».