8 Ιούλιος 2018, 15:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2018, 15:44

Ταϊλάνδη: Βγήκαν τα δύο πρώτα παιδιά από τη σπηλιά

  • Ταϊλάνδη: Βγήκαν τα δύο πρώτα παιδιά από τη σπηλιά
    (Φωτ.: EPA / Thai Navy Seal)

Τα δύο πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν. Αυτό μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα 10 παιδιά και τον προπονητή τους.

Σήμερα το πρωί άρχισε η μεγάλη και επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που εγκλωβίστηκαν στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη. Ήδη δύο από τα παιδιά κατάφεραν να βγουν και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι. Σύμφωνα με το AFP, που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης, δύο ακόμη παιδιά βρίσκονται κοντά στην είσοδο του σπηλαίου.

Οι διασώστες κατέστρωσαν τα πλάνα για να βγάλουν τα παιδιά και τον προπονητή τους από τα σπήλαια έχοντας την πίεση των καιρικών συνθηκών, που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες μέρες. Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 23 άτομα, ξένοι και ντόπιοι δύτες, καθώς και μέλη του ναυτικού. Ο απεγκλωβισμός όλων αναμένεται να διαρκέσει από δύο έως τέσσερις ημέρες, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.