8 Ιούλιος 2018, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2018, 07:59

Η ξεχωριστή δωρεά της Κατερίνας Στεφανίδη στο μουσείο κληρονομιάς της IAAF

  • Η ξεχωριστή δωρεά της Κατερίνας Στεφανίδη στο μουσείο κληρονομιάς της IAAF
    (Φωτ.: IAAF / Gladys Chai von der Laage)

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δώρισε στην IAAF και στο μουσείο κληρονομιάς της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού τη στολή που φορούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, καθώς και τα παπούτσια που φορούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2017, όπου πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

«Ήθελα να συμμετέχω σε αυτό το ξεχωριστό πρότζεκτ που αφορά την κληρονομιά του κλασικού αθλητισμού. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δε θα μπορούσα να σκεφτώ να δώσω κάτι πιο σημαντικό από αυτά τα κομμάτια εφόσον πρόκειται να έχω θέση σε αυτή την καταπληκτική συλλογή», δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης.

Εκτός από την Κατερίνα Στεφανίδη, σε αυτήν τη συλλογή, υπάρχουν κι άλλοι κορυφαίοι αθλητές του στίβου που έχουν προσφέρει προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία σημάδεψαν σπουδαίες στιγμές της καριέρας τους. Όλα αυτά μαζί θα εκτεθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, που θα διεξαχθεί στην Ντόχα.