6 Ιούλιος 2018, 20:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2018, 11:11

Στις καλένδες από την κυβέρνηση η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

  • Σκουρλέτης: Ως το τέλος του χρόνου στη Βουλή τροπολογία για την ψήφο των ομογενών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Στο μέλλον παρέπεμψε το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού η κυβέρνηση, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης «απάντησε» με τροπολογία που προβλέπει τη συγκρότηση 12μελούς επιτροπής η οποία το πολύ μέσα σε έξι μήνες θα καταθέσει επεξεργασμένες προτάσεις. Η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που προωθείται για ψήφιση έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Αν και η ΝΔ ζήτησε να δοθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα στους απόδημους να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσει την τροπολογία για το σπάσιμο της Β’ Αθήνας, εντούτοις η κυβέρνηση παρέπεμψε το ζήτημα στις καλένδες. Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σχολίασε τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τη φράση «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Στην τροπολογία Σκουρλέτη για την ψήφο των αποδήμων προβλέπεται ότι πρόεδρος της επιτροπής που θα συζητήσει το θέμα θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.