12 Ιούλιος 2018, 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2018, 09:44

Πόντος και Κρήτη γλεντάνε παρέα για πρώτη φορά στα Χανιά

  • Πόντος και Κρήτη γλεντάνε παρέα για πρώτη φορά στα Χανιά
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου (στις 20:00), στο 12ο-18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Κουμπές) θα διοργανωθεί η πρώτη κρητοποντιακή βραδιά στα Χανιά, από το Σύλλογο Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία». «Έχουν γίνει κατά καιρούς συνεργασίες του Συλλόγου με άλλα κρητικά συγκροτήματα, αλλά η διοργάνωση κρητικού και ποντιακού προγράμματος επίσημα σαν εκδήλωση είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εδώ στα Χανιά» αναφέρει στο pontos-news.gr ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου, Γιώργος Διαμαντής.

Η μεγάλη εκδήλωση θα έχει κατά κύριο λόγο φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού μέρος των εσόδων θα δοθούν για την ενίσχυση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χανίων (ΕΕΕΕΚ).

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από την Κρήτη και τον Πόντο και να διασκεδάσουν με τους ήχους της ποντιακής και της κρητικής λύρας. «Ελπίζουμε ο κόσμος να αφήσει για λίγο τα προβλήματά του και να έρθει να διασκεδάσουμε παρέα. Γιατί "οι Κρητικοί και οι Πόντιοι όπου και να βρεθούνε, τσίπουρο πίνουν και ρακή και οι λύρες κελαηδούνε"!» συμπληρώνει ο Γ. Διαμαντής.

Εκτός των χορευτικών τμημάτων των διοργανωτών θα συμμετέχει και ο κρητικός σύλλογος «Τα Σφακιά» με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης. Συμπράττουν οι μουσικοί: Γιάννης Τσιτιρίδης και Στέλιος Ζημπιλιάδης στο τραγούδι, Θωμάς Μπαϊρακτάρης και Στέλιος Γεωργιάδης στη λύρα, Τάσος Ματσαρίδης στο αγγείο, Γιωργος Ζουρνατζίδης και Γιώργος Πετρίδης στο νταούλι, Στέλιος Γαζιώτης στα πλήκτρα, και ο Στέλιος Βαμβακάς στο κρητικό πρόγραμμα.

Ελένη Κάλλη

  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6983147060 (Μιχάλης Κυριακίδης).
Εκδηλωσεις