6 Ιούλιος 2018, 10:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2018, 10:09

Έρχεται το 5ο Αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»

  • Έρχεται το 5ο Αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»)

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το 5ο Αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη», οι διοργανωτές του οποίου υπόσχονται ποντιακό γλέντι μέχρι το πρωί. Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου (ώρα 20:30), στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, και σίγουρα θα είναι μεγάλη, με πολλές εκπλήξεις, αλλά κυρίως γεμάτη ποντιακή παράδοση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην αγορά ποντιακών φορεσιών για τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου, στόχος πολύ μεγάλος όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το Αντάμωμα ολοκληρώνει μια χρονιά επιτυχημένη και γεμάτη. «Διοργανώνουμε το καθιερωμένο αντάμωμα για το κλείσιμο της χορευτικής χρονιάς, με σκοπό ο κόσμος να χορέψει και να διασκεδάσει στους ρυθμούς της ποντιακής λύρας και του νταουλιού» δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στο pontos-news.gr η γενική γραμματέας του Συλλόγου Σμαράγδα Καλογιάννη-Γραμματικού.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρίσκονται οι: Φώτης Κοζυράκης (τραγούδι), Γιάννης Καρασαββίδης (τραγούδι), Δημήτρης Σαχσανίδης (νταούλι), Παύλος Φωτιάδης (νταούλι), Κώστας Φωτιάδης (λύρα), Δημήτρης Κυνηγόπουλος (λύρα), Αλέξανδρος Μιμίδης (αγγείο). Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» με χορούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας, ο Χορευτικός Όμιλος Κρητών «Ζάλας» με χορούς από την Κρήτη, η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», και το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων της «Σινώπης» με χορούς από τον Πόντο.

  • Για κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6944 334 234, 6944 277 663, 6942 486 915.
  • Χορηγός επικοινωνίας είναι το pontos-news.gr
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ07
ΙΟΥΛΙΟΣ
2018
20:30
Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων και πολλοί καλλιτέχνες.