4 Ιούλιος 2018, 14:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2018, 14:36

Η Ελλάδα θα εκδώσει στη Γαλλία τον φερόμενο αρχηγό της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη

  • Η Ελλάδα θα εκδώσει στη Γαλλία τον φερόμενο αρχηγό της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη

Την έκδοση στη Γαλλία του 57χρονου Γεωργιανού που συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και κατηγορείται ότι είναι ο αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι δικαστές απάντησαν θετικά στο αίτημα των γαλλικών διωκτικών Αρχών που θεωρούν ότι ο κατηγορούμενος διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε οργανωμένες ληστείες και ξέπλενε μαύρο χρήμα.

Η σύλληψη του 57χρονου έγινε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση και σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος.

Με δεδομένο ότι στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια εκκρεμεί υπόθεση για το οργανωμένο έγκλημα στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνεται ο 57χρονος, ο όρος που έθεσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν το ζητήσουν οι αρμόδιες Αρχές. Το δικαστικό συμβούλιο ζήτησε την επαναμεταγωγή στην Ελλάδα όταν αυτό κριθεί σκόπιμο και για άλλους δύο Γεωργιανούς που συνελήφθησαν με ανάλογα εντάλματα, κατηγορούμενοι ότι έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Και οι τρεις Γεωργιανοί άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και η υπόθεση θα κριθεί στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.