3 Ιούλιος 2018, 16:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2018, 16:10

Η ΠΟΕ για την εισαγωγή μαθήματος ποντιακής διαλέκτου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

  • Λογισμικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου προστατεύει διαστημικές πτήσεις της NASA
    (Φωτ.: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει την απόφαση των καθηγητών του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης να εισαγάγει από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 το μάθημα «Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου Ι & ΙΙ», στο δεύτερο έτος σπουδών στο χειμερινό και στο εαρινό εξάμηνο, με επόπτη καθηγητή τον Ηλία Κ. Πετρόπουλο.

«Η απόφαση να ενταχθεί, για πρώτη φορά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στο πρόγραμμα σπουδών του ως ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο η εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου, έρχεται να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα του ποντιακού ελληνισμού» αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.

Σε άλλο σημείο του δελτίου η ΠΟΕ συγχαίρει το Σύλλογο Φοιτητών «Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος» και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών που κατέθεσαν την πρόταση ένταξης του μαθήματος «Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου» στο πανεπιστήμιο. «Μια πρωτοβουλία που καταδεικνύει ότι οι νέοι όχι μόνο δεν εφησυχάζουν, αλλά είναι και πρόθυμοι να συμβάλουν στη διατήρηση της διαλέκτου μας» τονίζεται.

  • Δείτε όλο το δελτίο Τύπου εδώ.