3 Ιούλιος 2018, 19:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2018, 19:13

«Πατρίδων Γεύσεις»: Μια γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα και έθιμα των πανηγυριών

  • «Πατρίδων Γεύσεις»: Μια γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα και έθιμα των πανηγυριών
    (Φωτ.: neaflorina.gr)

Με θέμα τα παραδοσιακά εδέσματα και τα έθιμα των πανηγυριών στήθηκε μια ολόκληρη γιορτή από τους πολιτιστικούς συλλόγους Φλώρινας την Κυριακή 1η Ιουλίου, στην αυλή δίπλα από το Ωδείο Φλώρινας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε η εκδήλωση «Πατρίδων Γεύσεις», η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Χοροί και γεύσεις από διάφορους τόπους ταξίδεψαν το κοινό σε άλλες εποχές, τότε που τα πανηγύρια βοηθούσαν τους ανθρώπους να ανταμώσουν και ήταν σημαντικό κομμάτι στην κοινωνική ζωή των Ελλήνων.

Τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, ο Σύλλογος Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας, o Πολιτιστικός Σύλλογος «Παράδοση», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Άγιος Μηνάς». Ο κάθε σύλλογος παρουσίασε εδέσματα και χορούς από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Πέτρος Σερίδης και ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.


(Βίντεο: neaflorina.gr)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν είδη γενικής και ατομικής καθαριότητας καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία διατέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας με σκοπό να δοθούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα.