2 Ιούλιος 2018, 22:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2018, 20:55

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος αποχώρησε από την παράταξη Μπουτάρη

  • Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος αποχώρησε από την παράταξη Μπουτάρη
    Ο Γιάννης Μπουτάρης (Α) και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος συνομιλούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Ασκώντας σκληρή κριτική στον Γιάννη Μπουτάρη, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοτε στενός συνεργάτης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το σχήμα της διοίκησης εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Όπως ανέφερε, δηλώνει «περήφανος» για όσα πέτυχε η «Πρωτοβουλία» μόνο την πρώτη τετραετία, ενώ κάνει αναφορά στο πώς ξεκίνησε η προσπάθεια για αλλαγή στα αυτοδιοικητικά θέματα της πόλης μαζί με τους Γιάννη Μπουτάρη και Ανδρέα Κουράκη.

«Δεκατρία χρόνια μετά, η προφανής σταδιακή απομάκρυνση από τις αρχές της "Πρωτοβουλίας", οι νέες προτεραιότητες και οι διαφορετικοί προσανατολισμοί του Γιάννη Μπουτάρη έχουν καταστήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης γραφικές ιστορίες από το παρελθόν μιας χαμένης οραματικής αθωότητας», τονίζει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση.

Ασκεί προσωπική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη, λέγοντας πως «παρά το επικοινωνιακό προκάλυμμα αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών και των περιστάσεων» και πως «είναι εγκλωβισμένος στο ασφυκτικά στενό σύστημα εξουσίας που οι ανασφάλειες του τον οδήγησαν να δημιουργήσει γύρω του».

Ακόμη, χαρακτηρίζει τον δήμαρχο «ασυνεπή στις δεσμεύσεις του», «διχαστικό στο λόγο» και «αδιάφορο για ζητήματα της πόλης». Ο Π. Αβραμόπουλος προσθέτει πως ο Γιάννης Μπουτάρης «έχει επιλέξει τον εμμονικό και μοναχικό του δρόμο και έχει πάψει προ πολλού να ασχολείται με την πόλη», ενώ καταλήγει πως η απόφαση του για αποχώρηση είναι «επιβεβλημένη, ακόμη κι αν αυτή σημαίνει ότι εγκαταλείπω το "αυτοδιοικητικό παιδί" μου».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.