3 Ιούλιος 2018, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2018, 08:30

Τα 42 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η «Ποντιακή Εστία» Μελβούρνης και Βικτόριας

  • Τα 42 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η «Ποντιακή Εστία» Μελβούρνης και Βικτόριας
    (Φωτ.: neoskosmos.com)

Την 42η επέτειο από την ίδρυσή της γιόρτασε με μια μεγάλη εκδήλωση η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτόριας «Η Ποντιακή Εστία» το Σάββατο 16 Ιουνίου, στην αίθουσα δεξιώσεων της Ενορίας Αγίου Δημητρίου.

Σε μια μοναδική βραδιά με δημοτικά, λαϊκά αλλά και παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, τα μέλη του συλλόγου γλέντησαν και χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ.

Το μουσικό μέρος ξεκίνησε με την ορχήστρα «Αναγέννηση», που αποτελείται από ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς και στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών που έχουν αφήσει εποχή. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τρία χορευτικά συγκροτήματα της «Ποντιακής Εστίας»: Παιδιά όλων των ηλικιών πλημμύρισαν τη σκηνή σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους με το πάθος και τη ζωντάνια τους.

Στο τέλος οι χορευτές προσκάλεσαν τους παρευρισκόμενους να χορέψουν μαζί τους, και κάπως έτσι το γλέντι ξεκίνησε. Πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσα τους και παιδιά του συλλόγου, δημιούργησαν τις καταλληλότερες προϋποθέσεις για μια αξέχαστη βραδιά.