2 Ιούλιος 2018, 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2018, 12:19

Με αμείωτο κέφι συνεχίζεται ο 22ος Ακριτικός Κύκλος, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά

  • Με αμείωτο κέφι συνεχίζεται ο 22ος Ακριτικός Κύκλος, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)
  • Με αμείωτο κέφι συνεχίζεται ο 22ος Ακριτικός Κύκλος, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά
  • Με αμείωτο κέφι συνεχίζεται ο 22ος Ακριτικός Κύκλος, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά

Με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και χορευτικών ομάδων από όλη τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται ο 22ος Ακριτικός Κύκλος, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, από την Παρασκευή 29 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.

Μπορεί ο καιρός να άλλαξε τα σχέδια του Συλλόγου κάνοντας τους διοργανωτές να μεταθέσουν κατά μία μέρα την έναρξη των εκδηλώσεων, ο κόσμος όμως της Θεσσαλονίκης, ποντιακής καταγωγής και μη, δίνει καθημερινά δυνατό παρών κατακλύζοντας τους χώρους του στρατοπέδου.

Στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά συρρέουν κάθε βράδυ εκατοντάδες πολίτες για να συμμετάσχουν στις πολύπλευρες εκδηλώσεις, ενώ μετά την παρουσίαση των παιδικών, εφηβικών και ενήλικων χορευτικών συγκροτημάτων, αρχίζει ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι με Πόντιους καλλιτέχνες που αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη μεγάλη γιορτή.

Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξαν ο Μιχάλης Καλιοντζίδης (λύρα, τραγούδι), ο Κώστας Θεοδοσιάδης και Στάθης Παυλίδης (τραγούδι), ο λυράρης Δημήτρης Ξενιτόπουλος και ο Κώστας Ζωής, ο Κλεάνθης Σιαμλίδης, ο Γιώργος Ψωμιάδης (νταούλι), και στο αρμόνιο ο Άκης Γεωργιάδης. Πριν από το ποντιακό γλέντι, που κράτησε μέχρι το πρωί, είχαν παρουσιαστεί παραδοσιακοί χοροί από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ν. Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης «Ουσάκ'» και το Σύλλογο Ποντίων Κ. Σχολαρίου Θεσσαλονίκης «Ανέβζηγος αροθυμία», ενώ η χορωδία των «Ακριτών του Πόντου» ερμήνευσε ποντιακά τραγούδια.


Η σκηνή έτοιμη να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες

Το Σάββατο 30 Ιουνίου στη σκηνή ανέβηκαν ο Γιώργος Πουλαντζακλής και ο Γιώργος Μωυσιάδης έχοντας στο πλευρό τους μια ομάδα έμπειρων καλλιτεχνών. Παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν τα τμήματα ενηλίκων των «Ακριτών του Πόντου», του Συλλόγου Μικρασιατών Νικομήδειας και της Ένωσης Χορευτών Δράμας «Πυρρίχιος». Παρόμοιο σκηνικό βίωσαν όσοι επισκέφτηκαν και χθες τις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά: Η πίστα... βούλιαξε από κόσμο που χόρευε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σήμερα οι θεατές θα απολαύσουν συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης με τίτλο «Αναδρομή στον Πόντο μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα». Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τους τραγουδιστές Γιώργο Ιωαννίδη και Γιάννη Γκόσιο. Λύρα θα παίξουν ο Μπάμπης Κεμανετζίδης, ο Αβραάμ Γκόσιος και ο Γιώργος Εμμανουηλίδης.

Δείτε εδώ ολόκληρο το νέο πρόγραμμα των πενθήμερων εκδηλώσεων.

  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.
Εκδηλωσεις