2 Ιούλιος 2018, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2018, 09:05

Διεθνή βραβεία τουρισμού κέρδισαν Αθήνα και Ακρόπολη

  • Διεθνή βραβεία τουρισμού κέρδισαν Αθήνα και Ακρόπολη
    Τουρίστες στην Πλάκα με φόντο την Αρχαία Αγορά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Αθήνα και Ακρόπολη έλαμψαν στην τελετή απονομής των τουριστικών βραβείων για την Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, παρουσία ηγετικών εκπροσώπων και προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού και ταξιδίων. Το Παγκόσμιο Βραβείο Τουρισμού World Travel Awards, που καθιστά την Αθήνα τον κορυφαίο προορισμό στην Ευρώπη το 2018 για τουρισμό πόλεως, παρέλαβε η Έλενα Κουντουρά. H υπουργός παρέλαβε το βραβείο Europe’s Leading City Break Destination 2018 από τον ιδρυτή και πρόεδρο των World Travel Awards Graham Cooke και τον διευθύνοντα σύμβουλο της HotelBrain, διοργανώτριας εταιρείας της ευρωπαϊκής απονομής στην Αθήνα Κωνσταντίνο Ζήκο.

H Αθήνα ξεχώρισε μεταξύ άλλων 13 υποψήφιων πόλεων: Λονδίνο, Ρώμη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Μπέλφαστ, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γενεύη, Λισαβόνα, Πόρτο, Αγία Πετρούπολη και Βενετία.

Η Ακρόπολη αναδείχθηκε ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη. Το βραβείο Europe’s Leading Tourist Attraction 2018 παρέλαβε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Επίσης, ο ΕΟΤ βραβεύτηκε ως ο οργανισμός στην Ευρώπη με την καλύτερη εθνική τουριστική στρατηγική και καμπάνια για το 2018. Το βραβείο Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign 2018 παρέλαβε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας.


(Φωτ.: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού)

Η υπουργός Έλενα Κουντουρά άνοιξε την φαντασμαγορική τελετή στο Ζάππειο. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο τουριστικό άλμα της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά με επιδόσεις ρεκόρ την τελευταία τριετία, και στις νέες αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που κινητοποίησε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην ελληνική τουριστική οικονομία και στην τουριστική αγορά.